Razstava predstavlja izbor najboljših likovnih del, ki so jih ustvarili osnovnošolci od 3. do 9. razreda iz osnovnih šol po vsej Sloveniji.

Likovna dela so nastala po njihovem neposrednem srečanju in pogovoru z osebami z begunsko izkušnjo, ki so delili svoje zgodbe o življenju pred prihodom v Slovenijo, o poti do sem, ter o življenju tukaj.
Razstava odpira pogled otrok na to tematiko ter poudarja pomembnost neposrednega stika z osebami za begunsko izkušnjo ter pomembnost lokalne skupnosti za njihovo vključevanje.

Na otvoritvi razstave bomo na interaktiven način predstavili dela kot iztočnice za kritičen pogovor o dojemanju beguncev in migrantov, o izzivih in dobrih praksah njihovega vključevanja, ter o večkulturnosti kot obogatitvi družbe.

Razstavo organizira Inštitut za afriške študije skupaj s partnerskima organizacijama Društvom ODNOS ter Javnim zavodom Cene Štupar - Centrom za izobraževanje Ljubljana. Nastala je v sklopu projekta »Med nami in z nami«, ki že tretje leto obeležuje Svetovnega dneva beguncev v Sloveniji preko organiziranja številnih posvetov po Sloveniji ter osrednjega dogodka v Ljubljani.

Namen projekta je ozaveščanje slovenske širše javnosti o položaju oseb z begunsko in migrantsko izkušnjo v slovenski družbi, o skupnih izzivih vključevanja in integracije na lokalnem, državnem in mednarodnem kontekstu, o dobrih praksah, izkoriščanju priložnosti, ki jih prinašajo migranti, ter o poteh do solidarnega in kvalitetnega sobivanja.

Projekt je financiran s strani Urada za oskrbo in integracijo migrantov in Sklada EU za azil, migracije in vključevanje.

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information