Zaradi povpraševanja po študijskem gradivu v času zaprtja knjižnic in obveznosti, vezanih na osnovnošolski, srednješolski in študijski izobraževalni program, nudimo od 24. 4. 2020 naprej vsem našim članom možnost prevzema knjižničnega gradiva na sedežu Knjižnice Gornja Radgona, Trg svoboda 4, po spodaj zapisanem protokolu.

Storitev omogočamo iz zbirke Knjižnice Gornja Radgona v omejenem obsegu in izključno za študijsko literaturo in leposlovje, ki je del učnega načrta. Naročite lahko do (5) pet naslovov študijske literature hkrati. Vračilo gradiva ni možno.

Postopek izposoje gradiva:

1. V spletnem katalogu Cobiss/Opac preverite razpoložljivost gradiva.

2. Naročila za gradivo sprejemamo po T: 02 564 88 42 vsak delovnik od 8:00 do 11:00, lahko pa nam tudi pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

3. Potrebujemo naslednje podatke:

- številko vaše članske izkaznice ali vaše ime in priimek ter naslov bivanja,
- naslov dela, ime avtorja ter leto izdaje publikacije in
- telefonsko številko, na katero vas lahko pokličemo, da vam sporočimo uro prevzema gradiva.

4. Gradivo boste predvidoma lahko prevzeli naslednji dan v Knjižnici Gornja Radgona med 8:00 in 11:00. Točen dan in uro prevzema vam bo sporočila knjižničarka. Prosimo vas, da se držite dogovorjene ure, saj v nasprotnem primeru gradiva ne boste mogli prevzeti. Brez vnaprej določenega termina ne prihajajte pred knjižnico, saj je knjižnica zaprta.

5. Protokol prevzema gradiva
V knjižnico pridete po gradivo točno ob vnaprej določeni uri. Nositi morate masko. Ob dogovorjeni uri vam bo knjižničarka odprla le vhodna avtomatska zunanja steklena vrata (notranja steklena vrata ostanejo zaprta). Za steklenimi vrati bo miza na kateri vas bo čakalo gradivo. Gradivo vzamete in takoj zapustite prostor. Za vami bomo vrata ponovno avtomatsko zaklenili.

6. Za svojo varnost  odložite gradivo na nedostopno mesto in pustite nedotaknjenega odležati na miru vsaj tri dni. Če so knjige v pošiljki izključno iz papirja in kartona, jih lahko po preteku teh vsaj treh dni uporabljate. Če pa je gradivo iz plastificiranega materiala oziroma zaščiteno (ovoj) s plastičnim materialom, ga temeljito prebrišite z razkužilom (70 do 80% etanol ali 0,1% raztopina natrijevega hipoklorita) ali pa pustite stati še nadaljnjih sedem dni. Po tem ga lahko glede na trenutno poznavanje virusa SARS-CoVid 19 varno uporabljate. Pri rokovanju z gradivom in njegovo vsebino vedno pazite, da se ne dotikate obraza (še zlasti ne oči, nosu in ust) in si po tem vedno temeljito umijte oz. razkužite roke.

Če z uporabo gradiva nikakor ne morete počakati (npr. izpitni roki), pred in po branju gradiva umijemo ali razkužimo roke in po branju gradiva še površino, na kateri je ležalo gradivo. Ves čas upoštevamo vsa priporočila za preprečevanje okužbe (z neumitimi rokami se ne dotikamo oči, nosu in ust; upoštevamo pravilno higieno kašljanja in kihanja, umivamo ali razkužujemo roke…).

7. Izposojeno študijsko gradivo vrnete v roku 7-ih dni, ko bo knjižnica ponovno odprta. Zamudnine za izposojeno gradivo v tem času ne bomo evidentirali.


Za vse informacije smo vam na voljo po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali vsak delovnik po T: 02 564 88 42 od 8:00 do 11:00.

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information