Spoštovani uporabniki,

sporočamo vam veselo novico, da s ponedeljkom, 4.5.2020, ponovno odpiramo naša vrata po ustaljenem urniku, vendar z določenimi začetnimi omejitvami, zaradi preprečitve ponovnega izbruha "koronavirusa". Krajevna knjižnica Apače ostaja trenutno še zaprta.

V IZOGIB NASTAJANJU GNEČE, vam PREDLAGAMO, da preverite že doma na Cobiss/Opac ali je gradivo, ki si ga želite izposoditi prosto, pokličete v knjižnico na T: 02 564 88 42, naročite gradivo ter dogovorite dan in čas prevzema. Naročilo knjig (v primeru zasedenosti telefonske številke) lahko pošljete tudi po e-pošti in naši knjižničarji vas bodo kontaktirali, glede prevzema gradiva. S predhodnimi naročili nam boste pomagali, da pred knjižnico ne bo nastajala gneča ter s tem prispevali k vaši, naši in varnosti vseh nas.

 

PRAVILA IN OMEJITVE OB PRIHODU V KNJIŽNICO:

1. Vsak uporabnik knjižnice mora nositi masko, ki pokriva nos in usta. Ob vhodu v knjižnico si mora vsak uporabnik razkužiti roke. Upoštevajte prosim navodila o higieni, ki jih izdaja NIJZ.

2. K izposojevalnemu pultu lahko pristopi le 1 uporabnik naenkrat. Vrsta za izposojo gradiva je od izposojevalnega pulta navzven proti izhodu knjižnice. Posamezniki so dolžni med seboj držati razdaljo 2 metrov.

3. Gradivo, ki ga želite vrniti odložite v za to vnaprej pripravljene zabojnike/škatle, kjer bo gradivo v karanteni 72 ur. Ne prinašajte gradiva do izposojevalnega pulta.

4. Onemogočen bo prost dostop do knjižničnega gradiva in do čitalnic. Knjižničarji bodo poiskali gradivo in vam ga prinesli do izposojevalnega pulta.

5. Priporočamo vam, da za svojo varnost doma poskrbite tako, odložite gradivo na nedostopno mesto in pustite nedotaknjenega odležati na miru vsaj 72 ur. Pri rokovanju z gradivom in njegovo vsebino vedno pazite, da se ne dotikate obraza (še zlasti ne oči, nosu in ust) in si po tem vedno temeljito umijte oz. razkužite roke. Če z uporabo gradiva nikakor ne morete počakati (npr. izpitni roki), pred in po branju gradiva umijemo ali razkužimo roke in po branju gradiva še površino, na kateri je ležalo gradivo. Ves čas upoštevamo vsa priporočila za preprečevanje okužbe (z neumitimi rokami se ne dotikamo oči, nosu in ust; upoštevamo pravilno higieno kašljanja in kihanja, umivamo ali razkužujemo roke…).

Berite in ostanite zdravi!
Vaša ekipa JZ Knjižnica Gornja Radgona

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information