Na podlagi Odloka o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji (UL. št. 73/21 z dne 12. 5. 2021) se lahko kulturne prireditve udeleži vsak, ki ima: 

1. dokazilo o negativnem rezultatu testa na virus SARS-CoV-2 s testom PCR ali testom HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa,
2. dokazilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazujejo, da je preteklo od prejema:
‒ drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer najmanj sedem dni, cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology najmanj 14 dni, cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni,
‒ prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni ali cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca najmanj 21 dni,
‒ odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni,
3. dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od šest mesecev, ali
4. potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

 

Februarja 2021 je pri založbi Umetniški kabinet Primož Premzl v majhni nakladi 200 izvodov izšla monografija izvirne in provokativne ustvarjalke Saše Bezjak.

Knjiga s preprostim naslovom Risbe predstavlja umetničin risarski opus, ki je nastal v obdobju med letoma 1996 in 2017. Risarski medij je bil vedno izhodišče avtoričinega ustvarjalnega dela. V dobrih 21 letih si je z izjemno izvirnostjo in močjo nagovora v risbi priborila posebno mestu v slovenski umetnosti.

Avtorica je v 9ih sklopih na 136 straneh knjige večjega formata spregovorila o temah, ki so jo najpogosteje nagovarjale − od družinskega življenja in erotike do soočanja z izgubo − na način, ki v slovenskem umetniškem prostoru še danes predstavlja tabu.

Besedili v knjigi sta prispevala Artists&Poor's ter umetnostna zgodovinarka in kustosinja Nina Jeza, reprodukcije del fotografa Tomo Jeseničnik in Matija Brumen, prevode v angleščino Arven Šakti Kralj Szomi, grafično oblikovanje pa Andrej Dimec.

Knjigo so finančno podprli Ustanova dr. Antona Trstenjaka, Ministrstvo za kulturo RS, ki je umetnici v letu 2020 dodelilo delovno štipendijo za celoletno delovanje na področju umetnosti, ter Občina Gornja Radgona, v kateri Saša Bezjak skrbi za del kulturne dejavnosti.

 

 

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information