Noč knjige v petek, 21. 4. 2023, ob 17:30 z Davidom Zupančičem (Živlljenje v sivi coni)

 V petek, 21. 4. 2023, ob 17:30, gostimo v Knjižnici Gornja Radgona Davida Zupančiča. Pogovarjali se bomo s priljubljenim zdravnikom (specializant infektologije), medicinskim vplivnežem in voditeljem podkasta, katerega prva knjiga je že v nekaj dneh po izidu postala uspešnica. V knjižnem prvencu, Življenje v sivi coni, z obilico humorja opisuje radosti in tegobe svoje stroke.

David Zupančič je na začetku epidemije leta 2020 v urgentni ambulanti Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja v Ljubljani potrdil prvi primer okužbe z virusom SARS-CoV-2 v Sloveniji. Znan je po tem, da znanstvene informacije in dogodke podaja na šaljiv način. V času izbruha virusa je bil ves čas vključen v delo na urgencah in intenzivnih enotah.

Tisočere zgodbe iz časa pandemije covida-19

Knjiga Življenje v sivi coni je nastala v času pandemije covida-19. V tem času je imel marsikdo o marsičem zelo veliko povedati. Nekateri so bili zelo glasni, nekateri pretreseni do dna duše, drugi samozavestni in uporniški kot še nikoli doslej. 

Medtem so se v bolnišničnih sobah in kirurških dvoranah odvijale težke bitke in osebne drame bolnikov. Celotno dogajanje v družbi je sprožilo nastanek izrednih razmer in napetosti svetovne razsežnosti. David Zupančič pripoveduje o tem humorno, poznavalsko in natančno. 

Se vidimo v petek, 21. 4. 2023, ob 17:30  v knjižnici.

Vljudno vabljeni.

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information